Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πάμε...να φτιάξουμε κεριά!!

Γεια σας!!! Έχω χαθεί λίγο τελευταία αλλά τρέχω!! Φτιάχνω δηλαδή έφτιαξα γιατί μόλις το τελείωσα το πρώτο βιβλίο ευχών για το γάμο ενός αγαπημένου μου προσώπου αλλάααα δε μπορώ να σας το δείξω πριν το γάμο, δε θέλω να το δουν κι επειδή μπορεί να με διαβάζουν θα σας το δείξω μετά!!!

Είπα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας το πώς φτιάχνουμε κεριά! Και βέβαια πάλι θα μου πείτε και δε θα έχετε και άδικο, γιατί τώρα??.. Λοιπόν κυκλοφορεί πολύ κουνούπι και ανάβουμε όλο κεράκια κι έτσι σκέφτηκα γιατί να μην φτιάχνουμε κεράκια! Έψαξα από εδώ, έψαξα από εκεί αλλά συνταγή για αντικουνουπικό δε βρήκα_αν βρω όμως θα σας την πω! Αλλά τώρα μου μπήκε η ιδέα, θα φτιάξουμε απλά κεριά δεν πειράζει!!

Kεριά εδώ, κεριά εκεί, κεριά και παραπέρα! Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας κεριά, με δικά μας χρώματα και δικά μας σχέδια!

Να ξεκινήσουμε με το τι χρειαζόμαστε! 
Αρχικά χρειαζόμαστε παραφίνη! Η παραφίνη είναι η βασική πρώτη ύλη για τη δημιουργία του κεριού! Χρειάζομαστε φιτίλι! Το φιτίλι το βρίσκουμε σε εξειδικευμένα καταστήματα ή αλλιώς μπορούμε και αυτό να το φτιάξουμε μόνοι μας! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βουτήξουμε κομμάτια σπάγκου σε ζεστή, λιωμένη παραφίνη και τα αφήσουμε να στεγνώσουν πάνω σε μια επιφάνεια.

Απαραίτητα και τα καλούπια! Είτε μείνει μέσα εκεί το κερί, είτε το βγάλουμε και το έχουμε μόνο του! Το καλούπι μας δίνει το σχήμα που θέλουμε να έχει το κερί μας, είπαμε φτιάχνουμε το κερί μας!! Tip: Αν αποφασίσουμε ότι το κερί θα το βγάλουμε από το καλούπι, θα πρέπει να αλλείψουμε το εσωτερικό του με σπορέλαιο!!

Και βέβαια χρώματα _αν δε θέλουμε το κλασικό χρώμα της παραφίνης_! Ποιος όμως δε θα ήθελε ένα χρωματισμένο κερί! Ακόμη και για τα χρώματα ενώ υπάρχουν ειδικές χρωστικές κεριών αλλά κοστίζουν πολύ, οπότε εμείς πάλι έχουμε τη λύση!!Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαφές ζαχαροπλαστικής ή ρούχων, ή ακόμη και τις κηρομπογιές που χρησιμοποιούσαμε όταν είμασταν παιδιά!
Δεν το θες όμως μόνο χρωματιστό το θες και με άρωμα! Πάρε ότι μπαχαρικό _κανέλα, βανίλια_ ή βότανο έχεις στο σπίτι και δώσε του το άρωμα που σου αρέσει!
Και όπως με όλα τα χειροποίητα μπορείς να προσθέσεις όοοοοτι άλλο θέλεις για διακόσμηση, ναι, ναι και decoupage βέβαια! Μην το φοβηθείς, πειραματήσου!!

Ας τα έχουμε και συγκεντρωμένα, όπως στις συνταγές μην ξεχάσουμε και τίποτα!
1. Παραφίνη
2. Φιτίλι
3. Καλούπια
4. Χρώματα
5. Άρωμα

Ωραία όλα αυτά! Τα πήραμε και τι τα κάνουμε τώρα????
Φτιάχνουμε κεριά!!!

Ας ξεκινήσουμε και ο Θεός βοηθός!
Βάζουμε σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι νερό και σε ένα πιο μικρό την παραφίνη. Τοποθετούμε το μικρό μέσα στο μεγάλο _λογικό και το αντίθετο να θέλαμε να κάνουμε, δε νομίζω να τα καταφέρναμε_. Προσοχή, προσοχή! Η παραφίνη είναι ιδιαίτερα ευφλεκτή, δεν αφήνουμε μόνα τους τα κατσαρολάκια!

Εμείς όσο περιμένουμε ετοιμάζουμε τα καλούπια, όπωψς είπαμε μόνο αν θέλουμε να βγάλουμε το κερί από μέσα!

Μόλις η  παραφίνη μας λιώσει τελείως, ρίχνουμε μέσα τα χρώματα, τα αρώματα και ότι άλλο θέλουμε να προσθέσουμε! Ανακάτευε, ανακάτευε μην τεμπελιάζεις! Έτσι θα πετύχει η ομοιομορφία στο κερί!

Πάρε το κατσαρολάκι με την παραφίνη _μην το πιάσεις έτσι, καιεί, όλα εγώ θα στα λέω???_ και ρίξε σιγά σιγά το μείγμα στα καλούπια! Σταμάτα, φτάνει δε χρειάζεται να το γεμίσεις μέχρι επάνω!

Η παραφίνη σου άρχισε να σκληραίνει, τότε ήρθε η σειρά του φιτιλιού και νόμιζες πως το ξέχασα εε?? Δέσε την μία άκρη σε ένα μολύβι και βύθισε την άλλη βαθιά στο κερί, προσεκτικά. Τώρα θα λες "καλέ τι το θέλουμε το μολύβι??" Κι όμως το θέλουμε, για να μην πέσει το φιτίλι μέσα στο κερί!

Βιάζεσαι να βγάλεις το κερί σου από το καλούπι να το θαυμάσεις! Μη, μη! Άσε την παραφίνη να κρυώσει πολύ και μετά να βγάλεις το κερί από το καλούπι!
Κι έτοιμο το κερί!! Τι το δικό σου δεν είναι έτοιμο?? Τι θες να σου πω ότι πολύ απλά πρέπει να το γυρίσεις ανάποδα και θα βγει???!!...

Άντε, άντε ξεκινήστε





Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η συμμετοχή μου σε καλοκαιρινό διαγωνισμό...φωτογραφίας!!

Το δελφινάκι διοργανώνει μέσα από το blog του το δεύτερο διαγωνισμό του! Πρόκειται για έναν καλοκαιρινό διαγωνισμό φωτογραφίας... Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να κοιτάξεις εδώ! Με αυτές τις φωτογραφίες θέλω να συμμετάσχω κι εγώ στο διαγωνισμό! Άργησα λίγο, αλλά είδα όλες τις υπέροχες φωτογραφίες που συμμετέχουν και ζήλεψα!! Να τες λοιπόν και οι δικές μου!!


Μια φωτογραφία από την ακροθαλασσιά!



Μια πέτρα-καρδιά στέκεται πάνω σε ένα βράχο!



Και τέλος δε θα μπορούσε να μη συμμετάσχει και η Μπιζού μου καλοκαιρινή, καλοκαιρινή με το ροζ της κοκκαλάκι ξαποσταίνει κάτω από την ξαπλώστρα!! Όπου δει φακό ποζάρει!


  

Καλή επιτυχία σε όλους!!
Να έχετε ένα όμορφο απόγευμα!!


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Φόλα...συμπτώματα και αντιμετώπιση!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! 


Γιατί θέτω όμως αυτό το ευαίσθητο θέμα τώρα; Εδώ που κάνω διακοπές, σε ένα χωριό λίγο πιο έξω από το Αίγιο κάποιος ασυνείδητος _όλοι ψάχνουν αλλά δύσκολο να τον βρούνε, τώρα τη ζημιά την έκανε_ πήγε και γέμισε την περιοχή με φόλες και πέθαναν όλα τα αδέσποτα σκυλάκια, εκτός από ένα που κατάφεραν και το έσωσαν τελευταία στιγμή. Και μάλιστα εδώ σε αυτή την περιοχή δεν ήταν και τόσο αδέσποτα, όλοι τα αγαπούσαμε και κάποιοι τα είχαν σαν δικά τους, μόνο στέγη αδυνατούσαν να τους προσφέρουν. Δε μπορούμε να παραβλέψουμε επίσης ότι εκτός βέβαια από τα αδέσποτα κινδυνεύουν όλα τα σκυλάκια που κυκλοφορούν στην περιοχή. Έτσι θέλησα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πληροφορίες που βρήκα για τις φόλες, μήπως μπορέσουμε και σώσουμε κάποιο σκυλάκι. 

Ο όρος «φόλα» αναφέρεται σε ένα σύνολο μεθόδων και τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για τη δηλητηρίαση κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων. Οι φόλες συνήθως τοποθετούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσα σε κομμάτια φαγητού που θα θελήσουν να φάνε τα ζώα. Πολλές φορές βέβαια οι δράστες αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν απίστευτα ισχυρά δηλητήρια τα οποία σκορπίζουν γύρω από δέντρα ή σε γωνίες σπιτιών και αρκεί μια μικρή επαφή με το ζώο για να το βλάψουν. 

Να σημειωθεί αρχικά πως σε οποιαδήποτε περίπτωση ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΑΜΕΣΑ!

Αν το κατοικίδιο σας ή κάποιος αδέσποτος φίλος σας φάει φόλα, τα κυριότερα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει είναι: 

Έντονος εμετός, υπερβολική σιελόρροια, σπασμοί, αστάθεια και δύσοσμη διάρροια. Αν αντιληφθείτε κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε άμεσα στον κτηνίατρό σας και ενημερώστε τον για το τι μπορεί να προκάλεσε τη δηλητηρίαση.

Οι ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ που μπορούμε α παρέχουμε στο ζώο μέχρι να το πάμε στον κτηνίατρο:

Μόλις αντιληφθούμε ότι το ζώο μας έχει φάει κάποια δηλητηριώδη ουσία προκαλούμε έμετο. Έμετο μπορούμε να προκαλέσουμε δίνοντας γάλα,αλατόνερο ή με ένεση απομορφίνης. Απαραίτητη προυπόθεση είναι το ζώο να έχει τις αισθήσεις του και να διατηρεί το αντανακλαστικό της κατάποσης. Αν δεν συμβαίνει αυτό μην επιχειρήσετε να του δώσετε τίποτα από το στόμα.

Ο κτηνίατρος θα σας καθοδηγήσει τι είδους εμετικό πρέπει να δώσετε στο ζώο με πολύ προσοχή (απομορφίνη, αλάτι, μουστάρδα, μαγειρική σόδα, γάλα) προκειμένου να αποβάλει το δηλητήριο. Όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί αν περάσουν 4 ώρες από τη στιγμή που το ζώο φάει τη φόλα και δεν έχει προκληθεί εμετός, τότε το δηλητήριο θα απορροφηθεί από το αίμα. Όσο πιο γρήγορα μεταφέρετε το ζώο στον κτηνίατρο για να του χορηγηθεί ορός, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσής του. 

 Ας μην αφήσουμε να πεθάνουν κι άλλα σκυλάκια, ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για τα σώσουμε! Ενημερωθείτε και ενημερώστε!!! 





Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Let's photo some "days"....part 4!

Οι μέρες τρέχουν, κυλούν! H φωτογραφική μου μηχανή επιτέλους "επανήλθε"!! Άλλη μια εβδομάδα πέρασε κι εγώ _απαράδεκτη_ δεν κατάφερα να δείξω κάποιες από τις φωτογραφίες, οπότε θα σας τις δείξω πάλι όλες μαζί!!

July 15th_Finger

Όχι ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλάαααα....τέσσερα δάχτυλα κι ένα δαχτυλιδάκι!

July 16th_Sign

Καλά δεν είναι απίστευτη??!! Εγώ πάντως ενθουσιάστηκα!!


July 17th_Your addiction

My addiction??? Μην κοροϊδέψετε!!! Δε μπορώ να κοιμηθώ χωρίς τον αρκούδο μου το Μπόζο!!!



July 18th_Plate

Ένα πιάτο με Decoupage!

July 19th_Animal
Κι επειδή όπως έχω αναφέρει πολλές φορές αγαπάω όλα τα σκυλάκια, για σήμερα θα σας δείξω ένα αδέσποτο σκυλάκι που μας "επισκέφτηκε" στην ταβέρνα όταν τρώγαμε!! Δεν είναι κουκλί??! 
July 20th_Eyes
Όπως λέει και το τραγούδι:
Είμαι ερωτευμένη με δυο μάτια δυο ματάκια
μου 'χουν καταστρέψει την καρδιά και το μυαλό!
 July 21th_9 Ο'clock

Τι άλλο??! Παίζουμε χαρτάκι!!


July 22th_Upside down

Να και η Luna σε Upside down στάση!! Είπαμε έχω τρέλα με τα σκυλιά!



9_weeks_of_summer_bliss:

Κι επειδή ανάρτηση χωρίς Μπιζού δε γίνεται!! Να τη και η Μπιζού μας _η καλύτερη φωτογραφία μου για τη φωτογραφική πρόκληση της τρίτης εβδομάδος μας_!!



Το ποστ αυτό είναι μέρος δύο φωτογραφικών "προκλήσεων"
για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ και εδώ.

Έλληνες συμμετέχοντες (μέχρι στιγμής) στην πρόκληση του Ιουλίου είναι:
Ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής στο 9 weeks of summer bliss είναι

Διαβάστε περισσότερα...

Μήπως γεννήθηκες Ιούλιο?...Μάθε για το Birthstone σου!


Τον Ιούνιο ξεκινήσαμε να μιλάμε για τα Birthstones! Μπορείς να μάθεις εδώ τι είναι!! Μήπως γεννήθηκες τον Ιούλιο? To ‘’birthstone’’ (σου) του Ιουλίου είναι το γνωστό σε όλους μας ρουμπίνι χρώματος κόκκινο!

The glowing ruby shall adorn,
Those who in July are born;
Then they'll be exempt and free
From love's doubts and anxiety.


Σαν ένα τέλειο κόκκινο τριαντάφυλλο, το πλούσιο χρώμα του ρουμπινιού(Ruby) μιλά για την αγάπη και το πάθος. Ονομάζεται "Rajnapura" ή βασιλιάς των πολύτιμων λίθων από τους αρχαίους Ινδούς, και αποτελεί τον ακριβότερο πολύτιμο λίθο σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Στο Ruby αποδόθηκαν μαγικές δυνάμεις, και φορέθηκε από πολλούς βασιλείς ως φυλαχτό ενάντια στο κακό. Θεωρήθηκε ότι έπαιρναν πιο σκούρο χρώμα  όταν υπήρχε άμεσος κίνδυνος, και επέστρεφαν στο αρχικό τους χρώμα όταν ο κίνδυνος ήταν παρελθόν, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ήταν στα χέρια των νόμιμων ιδιοκτητών τους!

Τα ρουμπίνια αντιπροσώπευαν την παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού. Αρχαίες φυλές χρησιμοποιούσαν τα κοσμήματα σαν σφαίρες για όπλα, και λέγεται ότι μια κατσαρόλα με νερό θα μπορούσε να βράσει αμέσως αν ένα Ruby έπεφτε μέσα σε αυτό. Γεμάτο σκόνη και τοποθετημένο πάνω στη γλώσσα, αυτό το κρύσταλλο χρησιμοποιήθηκε ως θεραπεία για τη δυσπεψία.

Η λέξη ρουμπίνι προέρχεται από το λατινικό «ruber» που σημαίνει κόκκινο. Πρόκειται για μια ποικιλία του ορυκτού κορούνδιο, και βρίσκεται ως κρύσταλλα μέσα σε μεταμορφωμένα πετρώματα. Το κορούνδιο είναι το δεύτερο σκληρότερο ορυκτό, μετά το διαμάντι. Έρχεται σε μια ποικιλία χρωμάτων, και ορίζεται σαν  ζαφείρι σε οποιοδήποτε χρώμα εκτός από το κόκκινο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ρουμπίνι. Τα χρώματά τους  κυμαίνονται από πορτοκαλί σε κόκκινο πορφυροκόκκινο, αλλά τα πιο πολύτιμα είναι τα πραγματικά κόκκινα. Τα μεγάλου μεγέθους ρουμπίνια είναι πολύ σπάνια και πολύτιμα.

Η ιστορία της εξόρυξης  των Ruby χρονολογείται πάνω από 2.500 χρόνια πριν. Τα πιο όμορφα κρύσταλλα πιστεύεται ότι είναι από Burma, αλλά αυθεντικά ρουμπίνια βρίσκονται  επίσης στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα, την Αυστραλία, την Κένυα, την Τανζανία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Έχει ειπωθεί ότι η κόκκινη λάμψη του ρουμπινιού προέρχεται από μια εσωτερική φλόγα που δεν μπορεί να σβήσει, κάνοντας ένα δώρο που συμβολίζει την αιώνια αγάπη. Λόγω της σκληρότητας και της αντοχής του, είναι ένα τέλειο στολίδι δέσμευσης. Και σύμφωνα με την αρχαία γνώση, αν φοριέται στο αριστερό χέρι, το Ruby θα φέρει καλή τύχη στο χρήστη του!

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Polymer clay...κοσμηματάκια_2

Γεια σας! Να μαι πάλι, ήρθα με νέα κοσμηματάκια από πολυμερικό πηλό!
Να είστε λίγο επιεικείς όμως γιατι οι φωτογραφίες είναι απαίσιες, αλλάααα μου χάλασε η μηχανή και τις τράβηξα με το κινητο! 

Ξεκινάμε με κουμπωτά απλά σκουλαρίκια σε διάφορα χρώματα, εδώ φαίνονται σε ροζ χρώμα! "Φαίνονται", λέμε τώρα!


 


Σκουλαρίκια πασχαλίτσες και σπείρες ασπρόμαυρες!







Μικρά τριανταφυλλάκια πορτοκαλί!!



Να και ένα ζευγάρι κρεμαστά νανάκια!!!




Να και το πρώτο Angry bird!! Έγινε κολιέ!
 



















Σας βγήκαν τα μάτια ε??.... Δε θα το ξανακάνω αυτό με τις φωτογραφίες!!
Πάρα πολλές οι δυνατότητες που μας δίνει ο πολυμερικός πηλός! Πολλά, πολλά χρώματα και πολλά, πολλά σχέδια για όλα τα γούστα, από το πιο απλό μέχρι το πιο "περίεργο"!!
Θα υπάρξουν κι άλλες πολλές δημιουργίες με πολυμερικό πηλό!!

To be ConTinuEd....


Διαβάστε περισσότερα...

Παλιά φλυτζάνια και... καρφίτσες παντού???


Καλησπέρα! Τι κάνετε, τι κάνετε;; Εγώ είμαι καλά _όσο μπορώ δηλαδή_, ελπίζω κι εσείς το ίδιο!
Χαζεύοντας από εδώ, ψαχουλεύοντας από εκεί...έπεσα πάνω σε αυτή την πολύ όμορφη ιδέα! Εσύ έχεις φλυτζάνια στο σπίτι που δε "φιλοξενούν" πλέον τον καφέ σου, τότε μπορείς να δώσεις τη θέση του σε καρφίτσες και βελόνες! Αυτή είναι μια πολύ εύκολη αλλά και πρωτότυπη ιδέα για να ξαναδώσεις "ζωή" στα παλιό φλυτζάνι! Λογικά εσύ όμως έχεις ολόκληρο σερβίτσιο να αξιοποιήσεις αλλά κάτι θα βρούμε και για τα υπόλοιπα!!!

Εδώ βρήκα αυτή την "ιδέα" για τα παλιά φλυτζάνια σας, αλλάαααα όχι μόνο! Έχει και αναλυτικές οδηγίες για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιο παλιό φλυτζάνι ως μαξιλαράκι για καρφίτσες!

Καλό μεσημέρι και καλές δημιουργίες σε όλους!


Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Το πρώτο giveaway....έφτασε! Enter to win!


Ένα μήνα ακριβώς κλείνει το blogοσπιτάκι μου σήμερα, 14 Ιουνίου ξεκίνησα να σουλατσάρω στη blogογειτονιά και προσπάθησα να γίνω κι εγώ μέλος της!! Όταν ξεκίνησα δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω αλλά.....χαίρομαι πολύ που το "επιχείρησα"!  Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη στήριξη, τις ιδέες και για τα σχολιά σας! Έφτασε λοιπόν και η σειρά μου να κάνω το πρώτο μου GiveAway! Έχω δει τόσα giveaways και έτσι αποφάσισα μόλις και ο δικός μου χώρος θα έκλεινε μήνα ή όταν θα έφτανε τους 100 αναγνώστες να το γιορτάσω μαζί σας! Σήμερα που το blog μου κλείνει ένα μήνα, οι αναγνώστες μου έγιναν 100!!! Είμαι πολύ χαρούμενη και πρέπει να το γιορτάσω διπλά!

Έλα λοιπόν κι εσύ να κάνουμε ένα "διαδικτυακό πάρτυ"! To "πάρτυ" θα διαρκέσει μέχρι τις 14 αυγούστου, 15αύγουστο θα βγάλουμε τις νικήτριες!!

Τι θα κερδίσετε όμως! Αφού είπαμε ότι θα το γιορτάσω διπλά, τα δωράκια θα είναι δύο! Δεν έχω αποφασίσει τι ακριβώς, αλλάαααα.....θα είναι κάποιο κοσμηματάκι φτιαγμένο από τα χεράκια μου! Θα αναρτήσω όμως όσο γίνεται πιο σύντομα τα δωράκια να ξέρετε κι εσείς τι θα κερδίσετε!

Η διαδικασία όπως πάντα η ίδια!
Για να μπεις κι εσύ στο πάρτυ και να διεκδικίσεις ένα από τα δωράκια πρέπει να είσαι μέλος στο blogοσπιτάκι μου και να αφήσεις ένα σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση!

Αν θέλεις μπορείς να επισκευθείς και τη σελίδα μου στο facebook!
Αν θέλεις πάρε την εικονούλα μου στο χώρο σου για να μάθουν κι άλλοι για το Party! Όσο περισσότεροι καλεσμένοι, τόσο το καλύτερο!!
Περιμένω τα σχολιά σας! Να έχετε όοοοοοολοι ένα όμορφο βράδυ!


Διαβάστε περισσότερα...

Κι άλλες ημέρες "μέσα....από φωτογραφίες"!

Πάλι πέρασαν οι μέρες! Πέρασε κιόλας μια βδομάδα από τις τελευταίες φωτογραφίες! Πώς περνάει έτσι ο καιρός;! Λοιπόν τώρα συνειδητοποίησα ότι αυτή η φωτογραφική "πρόκληση" βοηθάει και στο να συνειδητοποιήσεις ότι ο χρόνος κυλάει γρήγορα! Καλό αυτό, κακό δεν ξέρω, όπως το πάρει κανείς!




July 8th_Lunch

Κοιτάχτε να δείτε τι έπαθα....Πεινούσα τόσο πολύ που ξέχασα να το φωτογραφίσω πριν να ξεκινήσουμε να τρώμε! Αλλά εκεί κάπου στα μέσα, το θυμήθηκα και τράβηξα ότι είχε απομείνει....


July 9th_Big
Εδώ ελπίζω να μην πειράξει πολύ που θα βάλω φωτογραφία που τράβηξα στις 10 του μηνός, αλλά από την πρώτη στιγμή που διάβασα αυτό το "big", αυτό είχα στο μυαλό μου αλλά δε γινόταν να το τραβήξω νωρίτερα! Να τι θεωρώ "big"! 

Ναι καλά καταλάβατε είναι ο Παπακωνσταντίνου και είχα τη χαρά να τον απολαύσω την Τρίτη στο Βεάκειο! Τον θεωρώ πολύ μεγάλο τραγουδιστή, γι'αυτό και την βάζω εδώ!!

July 10th_Your favorite colour


Το αγαπημένο μου χρώμα! Το έχω αναφέρει αρκετές φορές σε σημείο που μπορεί να έχω γίνει βαρετή! Πάμε πάλι, το ΡΟΖ!!! Και έχω μια φωτογραφία από μια κρεμαστρούλα ροζ που έφτιαξα με τη Candy Candy με την οποία παίρνω μέρος στο διαγωνισμό των Sofan!



July 11th_Letter

Να δύο γράμματα, στην άμμο, στην παραλία.....



July 12th_Texture
Και βέβαια τι πιο "texture" από τα κλαδιά ενός δέντρου!


July 13th_Open
Καλέ ένα παράθυρο ανοιχτό! Τώρα θα μου πεις εσύ και άδικο δε θα έχεις ότι στο συγκεκριμένο κτίριο τι ανοιχτό, τι κλειστό το ίδιο κάνει! 
Γιατί;;; Γιατί κάτι του λείπει! Βρε που πήγε η στέγη; Μέσα από το ανοιχτό παράθυρο βλέπω ουρανό!!
July 14th_Building
Να και ένα κτίριο! Το προσέξατε; Έχω τρέλα με τα ερείπια!!   
Ουφ, τα κατάφερα! Τις έδειξα όοοοοολες αυτές τις μέρες που είχα αφήσει!
Και τώρα η φωτογραφία της εβδομάδας!!
Η Μπιζού! Βέβαια δε λες ότι λιάζεται, μάλλον ότι κρύβεται από τον ήλιο! Της έχει βγει η γλώσσα έξω, αλλά είναι πολύ χαρούμενη που είναι μαζί μας κι όχι μόνη στο σπίτι!!!

 

Το ποστ αυτό είναι μέρος δύο φωτογραφικών "προκλήσεων"
για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ και εδώ.

Έλληνες συμμετέχοντες (μέχρι στιγμής) στην πρόκληση του Ιουλίου είναι:
Ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής στο 9 weeks of bliss είναι

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Είμαι η Candy Candy και θα........διαγωνιστώ!!


Καλησπέρα!! Τι κάνετε; Ζέστη, ζέστη, πολύ ζέστη! Επιτέλους, κατάφερα να τελειώσω τη δημιουργία με την οποία θα πάρω μέρος στο διαγωνισμό της Σοφίας και της Φανής! Αν θέλετε να πάρετε κι εσείς μέρος στο διαγωνισμό μπορείτε να κοιτάξετε εδώ!! Εγώ να πω μόνο ότι το θέμα είναι "candy" και υπήρχαν τρεις εκδοχές, βασικά όπως το πάρει κανείς! Ε, εγώ το πήρα έτσι και να τη η αγαπημένη Candy Candy να στολίζει την κρεμαστρούλα!!!











Με την ευκαιρία που μου έδωσαν τα κορίτσια ας δούμε κάποιες πληροφορίες για τη σειρά για όσους δεν την γνωρίζουν, αλλά και για όσους τη γνωρίζουν!!


H Candy Candy ήταν μια σειρά κινουμένων σχεδίων ιαπωνικής παραγωγής που αποτελούνταν από 115 επεισόδια.Στην Ελλάδα προβάλλονταν από την ΕΡΤ την δεκαετία του '80.Την σειρά έγραψε η Kyoko Mizuki και τα σχέδια ήταν της Yumiko Igarashi. Η σειρά βασιζόταν στο ομώνυμο μάνγκα (στα ιαπωνικά=κόμικ)που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία την δεκαετία του 70'.Στα 3 μυθιστορήματα της Kyoko Mizuki κεντρική ηρωίδα ήταν η Candy.To κόμικ κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα από το 1986 έως το 1989.
Η σειρά προβλήθηκε από την ΕΡΤ από το 1984 έως το 1987 γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία.Τα τραγούδια των τίτλων έναρξης και τέλους είχαν την ίδια μελωδία με τα αντίστοιχα ιαπωνέζικα με μόνη διαφορά την ενορχήστρωση και τους στίχους που ήταν προσαρμοσμένοι στα ελληνικά. Η ελληνική εκτέλεση των τραγουδιών έγινε από τον Ανδρέα Διαμαντίδη.



Για όποιον θέλει να θυμηθεί τις παλιές, καλές εποχές που η Candy Candy μας συντρόφευε, ας διαβάσει το τραγουδάκι! Σίγουρα θα του ξυπνήσει αναμνήσεις!!

 Στίχοι τραγουδιού έναρξης:
 
"Είναι όλο ομορφιά
Με χρωματά πολλά
Με λουλούδια στα μαλλιά
Και στην καλή της την καρδιά
Έχει μαζί τους φίλους της παρέα
Μέσα στη φύση όλα είν'ωραία
Τι ζεστασιά, μες την καρδιά
Η γλυκιά η Κάντυ
Ειναί στιγμές που η μοναξιά
Μες την καρδιά φωλιάζει
Μα υπαρχεί ελπίδα παντοτέ
Δεν τελειώνει εδώ η ζωή
Δάκρυα, μοναξιά, όχι πιά Κάντυ
Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά
Η Κάντυ Κάντυ."



Στίχοι τραγουδιού τέλους:

"Βλέπει τ'αστέρια εκεί ψηλά
Λαμπουνέ τα ονειρά της
Την αγάπη παντού σκορπά
Χαρίζει πάντα τη χαρά
Βλέπει τον κόσμο από ψηλά
Η φύση γύρω ανθίζει
Σαν εκείνη χαμογελά
Στης ζωής τη χαρά
Άνοιξε πάλι τα φτερά
Με ελπίδα στην καρδιά
Ζήσε όμορφα στη ζωή σου
Η αγάπη κυβερνά
Κάντυ Κάντυ Κάντυ Καντύ..."

Σας αφήνω λοιπόν με αυτό το γλυκό τραγουδάκι!!
Καλό απόγευμα!!


Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...