Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

_τεχνική ντεκουπάζ (decoupage)_


Εκτός από την κατασκευή κοσμήματος, το decoupage είναι μια τεχνική που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον μου! Τι είναι όμως το Decoupage;; Πριν λίγο καιρό ήταν και για εμένα μια εντελώς άγνωστη λέξη..
Παρακολουθώντας όμως κάποια σεμινάρια, διαβάζοντας, βλέποντας βίντεο στο ίντερνετ ανακάλυψα κάποιες από τις δυνατότητες _μιας κι έχει πάρα πολλές_ που παρέχει αυτή η τεχνική....
_κουτί επεξεργασμένο με 3D paste και πατίνα_

Το ντεκουπάζ (decoupage) είναι η τέχνη της διακόσμησης ενός αντικειμένου με διάφορα χαρτιά  σε συνδυασμό με ειδικά εφέ χρωμάτων, φύλλα χρυσού και ούτω καθεξής. Συνήθως ένα αντικείμενο, όπως ένα μικρό κουτί ή ένα στοιχείο των επίπλων καλύπτεται από αποκόμματα από περιοδικά, από εφημερίδες ή από ειδικά χαρτιά που υπάρχουν για αυτήν την τεχνική. Κάθε χαρτί είναι κολλημένο και βερνικωμένο έτσι ώστε να μοιάζει με ζωγραφική!  

Η ιστορία του ντεκουπάζ ξεκίνησε από την Κίνα το 12ο αιώνα, όπου οι Κινέζοι έφτιαχναν πολύχρωμα στολίδια , με τα οποία στόλιζαν τα παράθυρα.Αν και η τεχνική αυτή χρησιμοποιήθηκε για λίγο, κατάφερε να αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα κατά τη διάρκεια του δέκατου όγδοου αιώνα. Η λέξη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία και την Ιταλία. Η τεχνική έγινε τόσο δημοφιλής που μεγάλες προσωπικότητες συμπεριλαμβανομένης και της Μαρίας Αντουανέτα, απόλαυσαν και εκτίμησαν την ομορφιά της.


Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια:

  1. Πολυ ωραιες οι πληροφοριες! Ουτε και εγω ηξερα καλα τι ειναι το ντεκουπαζ! Πολυ ωραιο ειναι και το κουτακι στην φωτογραφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα Χριστίνα.Λάτρης κι εγω του ντεκουπάζ,θα τα λέμε...
    ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλωσήρθες Χαρά! Χαίρομαι να γνωρίζω άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα!! Καλές δημιουργίες και σε εσένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hi dear friend, I am very appreciated that you visited my blog.. Thank you very much..:))I am your newest follower just now.. Nice to meet you..:-)
    Happy weekend...
    http://becktovintage.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαιρομαι πολυ που σε βρηκα...λατρεις κ εγω του decoupage εδω και λιγους μηνες....πολυ καλη δουλεια εχεις κανει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας!
_γιατί η γνώμη σας μετράει_

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...