Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μήπως γεννήθηκες Ιούλιο?...Μάθε για το Birthstone σου!


Τον Ιούνιο ξεκινήσαμε να μιλάμε για τα Birthstones! Μπορείς να μάθεις εδώ τι είναι!! Μήπως γεννήθηκες τον Ιούλιο? To ‘’birthstone’’ (σου) του Ιουλίου είναι το γνωστό σε όλους μας ρουμπίνι χρώματος κόκκινο!

The glowing ruby shall adorn,
Those who in July are born;
Then they'll be exempt and free
From love's doubts and anxiety.


Σαν ένα τέλειο κόκκινο τριαντάφυλλο, το πλούσιο χρώμα του ρουμπινιού(Ruby) μιλά για την αγάπη και το πάθος. Ονομάζεται "Rajnapura" ή βασιλιάς των πολύτιμων λίθων από τους αρχαίους Ινδούς, και αποτελεί τον ακριβότερο πολύτιμο λίθο σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Στο Ruby αποδόθηκαν μαγικές δυνάμεις, και φορέθηκε από πολλούς βασιλείς ως φυλαχτό ενάντια στο κακό. Θεωρήθηκε ότι έπαιρναν πιο σκούρο χρώμα  όταν υπήρχε άμεσος κίνδυνος, και επέστρεφαν στο αρχικό τους χρώμα όταν ο κίνδυνος ήταν παρελθόν, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ήταν στα χέρια των νόμιμων ιδιοκτητών τους!

Τα ρουμπίνια αντιπροσώπευαν την παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού. Αρχαίες φυλές χρησιμοποιούσαν τα κοσμήματα σαν σφαίρες για όπλα, και λέγεται ότι μια κατσαρόλα με νερό θα μπορούσε να βράσει αμέσως αν ένα Ruby έπεφτε μέσα σε αυτό. Γεμάτο σκόνη και τοποθετημένο πάνω στη γλώσσα, αυτό το κρύσταλλο χρησιμοποιήθηκε ως θεραπεία για τη δυσπεψία.

Η λέξη ρουμπίνι προέρχεται από το λατινικό «ruber» που σημαίνει κόκκινο. Πρόκειται για μια ποικιλία του ορυκτού κορούνδιο, και βρίσκεται ως κρύσταλλα μέσα σε μεταμορφωμένα πετρώματα. Το κορούνδιο είναι το δεύτερο σκληρότερο ορυκτό, μετά το διαμάντι. Έρχεται σε μια ποικιλία χρωμάτων, και ορίζεται σαν  ζαφείρι σε οποιοδήποτε χρώμα εκτός από το κόκκινο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ρουμπίνι. Τα χρώματά τους  κυμαίνονται από πορτοκαλί σε κόκκινο πορφυροκόκκινο, αλλά τα πιο πολύτιμα είναι τα πραγματικά κόκκινα. Τα μεγάλου μεγέθους ρουμπίνια είναι πολύ σπάνια και πολύτιμα.

Η ιστορία της εξόρυξης  των Ruby χρονολογείται πάνω από 2.500 χρόνια πριν. Τα πιο όμορφα κρύσταλλα πιστεύεται ότι είναι από Burma, αλλά αυθεντικά ρουμπίνια βρίσκονται  επίσης στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα, την Αυστραλία, την Κένυα, την Τανζανία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Έχει ειπωθεί ότι η κόκκινη λάμψη του ρουμπινιού προέρχεται από μια εσωτερική φλόγα που δεν μπορεί να σβήσει, κάνοντας ένα δώρο που συμβολίζει την αιώνια αγάπη. Λόγω της σκληρότητας και της αντοχής του, είναι ένα τέλειο στολίδι δέσμευσης. Και σύμφωνα με την αρχαία γνώση, αν φοριέται στο αριστερό χέρι, το Ruby θα φέρει καλή τύχη στο χρήστη του!

Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια:

  1. Καλησπερα Χριστινακι!!Ηρθα!Γεννηθηκα Φεβρουαριο,και πετρα μου ειναι ο αμεθυστος!Αλλα το ρουμπινι μου αρεση πολυ!Καλη εβδομαδα!!Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚαλημέρΑ! Αγαπημένο το ρουπίνι! Καλή εβδομάδα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Hello Christina
    Thank you for joining my blog. I am your newest follower.
    Unfortunately I can't find any translator widget here to translate your page into English and I have tried the Spanish translator link (the flags icons) but it doesn't work. Can you activate the Google translator for you page please as I would love to be able to read your posts.

    Keep well

    Amanda :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello!! Welcome! I think that now you can use the translator, I think that I fixed it!! Thank you for telling me about the fault! We will talk!
      Have a nice day!!

      Διαγραφή
  3. Τι ωραιες πληροφορειες! Θα ηθελα να μαθω το birthstone μου! Γεννηθηκα τον Απριλιο,μηπως ξερεις ποιο ειναι? Επισης σε εχω καλεσει σε μια φωτογραφικη προσκληση με θεμα παραθυρο με θεα! Περοσσοτερες πληροφορειες μπορεις να βρεις στην σημερινη αναρτηρη μου! Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω, το birthstone του Απριλίου είναι το διαμάντι!!! Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, θα δείξω ι εγώ τι βλέπω μέσα από το παραθυρό μου!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας!
_γιατί η γνώμη σας μετράει_

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...