Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Για δες....τι θα κάνεις τα "άχρηστα" βαζάκια!


Τριγυρνώντας από εδώ κι από εκεί, περνώντας από κάθε λογής χώρο _ιντερνετικό_ είδα το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την επανάχρηση αντικειμένων, τα οποία έχασαν τη αρχική χρηστική τους "αξία"! Και εδώ μπαίνουμε εμείς! Προσπάθησα να συγκεντρώσω κάποιες προτινώμενες χρήσεις για τα "άχρηστα" _κατά άλλους_, αλλά πολύ χρήσιμα για εμάς βαζάκια! Τα χρησιμοποιούμε έτσι όπως είναι ή μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με γράμματα, εικόνες ή την τεχνική decoupage!








Πηγή: glassjarsite.com


Η πιο διαδέμονη χρήση, τα βαζάκια μπορούν να χρησιμεύσουν στην οργάνωση!

1st: Ξεκινάμε με την οργάνωση στην κουζίνα!  Μπορούμε να βάλουμε μέσα μπαχαρικά, ζαχαρωτά, κουλουράκια γενικώς ότι χρησιμοποιούμε στην κουζίνα και έχει ανάγκη από ένα "σπιτάκι"!


2nd: Πλένεις τα πιάτα, σπας ποτήρια! Μην αγχώνεσαι, τα βαζάκια έρχονται να σου συμπληρώσουν το σερβίτσιο!


3rd: Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στο μπάνιο! Να τα μετατρέψουμε σε σαπουνοθήκη μπάνιου, ποτηράκι για τις οδοντόβουρτσες, κλπ...κλπ!



4th: Κι όχι μόνο στην κουζίνα και στο μπάνιο! Αυτά τα βαζάκια μπορούν να "οργανώσουν" κάθε γωνιά του σπιτιού! Συναντάμε βαζάκια στο παιδικό δωμάτιο! Μολυβοθήκες, κλπ...κλπ!


Πηγή: housetohome

5th: Ναι αλλά όχι μόνο για τα μικρούλια, υπάρχουμε κι εμείς! Μιλάμε για πολύ οργάνωση, όχι αστεία! Να μερικοί τρόποι αποθήκευσης! Εμένα πάντως αυτο με τις βίδες και τα καρφιά θα μου φανεί πολύ χρήσιμο! Να σας πω βέβαια την αλήθεια γιατί τα έχει ανάποδα δεν κατάλαβα! Αν μπορείτε βοηθείστε....
Καλά για την κλωστή - κορδόνι δεν το συζητάω, αφού όλα μου γίνονται κουβάρι κι άντε να βρεις την άκρη!

Εδώ στη blogογειτονιά χρειάζεται ένα τέτοιο βαζάκι, μιας κι οι περισσότεροι ασχολούμαστε με την χειροτεχνία! Και βέβαια πολύ χρήσιμο για όλες τις νοικοκυρές! Μη μου πείτε ότι δεν έχετε χάσει βελόνες και βελόνες!

6th: Τέρμα η οργάνωση, περνάμε στη διακόσμηση! Βαζάκια με "αναμνήσεις" _ή ότι άλλο σου βρίσκεται_ ως διακοσμητικά!
πηγή: marthastewart.com

7th:  Έχεις περισσότερες ψωρογραφίες που θα ήθελες να φαίνονται από τα καδράκια σου?? Ε, τότε γύρισε ανάποδα τα βαζάκια, κι έτοιμα τα καδράκια!
Πηγή: photocomment.net

8th: Συλλέγεις κάτι το οποίο θα μπορούσε να βρει τη θέση του σε ένα βαζάκι, τότε βάλ'το!! Να μερικά βαζάκια συλλογής! Τα βαζάκια αυτά όπως αφήνει να εννοηθεί και ο "τίτλος" τους  φιλοξενούν πράγματα τα οποία συλλέγουμε όπως μπίλιες, αυτοκόλλητα, κουμπιά κι οτιδήποτε άλλο συλλέγει κάποιος....

Πηγή: alexkerhead

Κι άλλα για το σπίτι _μέσα και έξω_  ή το γραφείο!!

9th: Μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε βάζα για τα λουλούδια μας!

Πηγή: islaorganic.com

10th: Μπορούν να γίνουν γλαστρούλες _μικρές αλλά όμορφες_!

11th: Έχεις πολλά ρεσό, βρες τους ένα "σπιτάκι"!Μην τα έχεις πεταμένα από εδώ κι από εκεί! Κι όμως έγιναν κηροπήγια!

12th: Κι άλλο, κι άλλο! Φαναράκια βαζάκια! Και με συνδυασμούς μπορείς να δημιουργήσεις διάφορες όμορφες φωτιστικές συνθέσεις!

Πηγή: casasugar.com

13th: Συσκευασία δώρου, "περιτύλιγμα"! Τι πιο προτότυπο! Στολίζουμε το βαζάκι μας με διάφορα "μπιχλιμπίδια" κι έτοιμο το "κουτάκι' μας! Μια άλλη πολύ έξυπνη ιδέα, όπου το βαζάκι χρησιμοποιείται ως περιτύλιγμα είναι και το "βαζάκι για πρόσκληση βάφτισης"!  Ναι, ναι! Με κάλεσαν σε μια βάπτιση δίνοντας μου ένα βαζάκι με την πρόσκληση μέσα! Μου άρεσε πάρα πολύ, δεν το είχα ματαδεί! Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία του, αν έχει κανείς ας βοηθήσει!

14th: Και γιατί "περιτύλιγμα δώρου κι όχι δώρο το ίδιο??? Βρήκα μια πολύ ωραία ιδέα μετατροπής σε snowglobe!


Και τελευταίο (15th) αλλά όχι καλύτερο! Κάποιοι τρόποι για εμάς που ασχολούμαστε με τις κατασκευές και τα υλικά έχουν κατακλύσει τα σπίτια μας, κι όχι μόνο!  Εκτός βέβαια από όλα τα παραπάνω που μπορούμε να κάνουμε και να τους δώσουμε ζωή, κράταμε βαζάκια για αποθήκευση, αποθήκευση, αποθήκευση και ξέχασα να πω την αποθήκευση! Αλλά και για τα giveaways που γίνονται "εδώ μέσα" στα οποία όλοι χαιρόμαστε να συμμετέχουμε! Αν και υπάρχει ηλεκτρονικός τρόπος για τη διεξαγωγή του νικητή υπάρχουν και άτομα που το κάνουν ακόμη χειροκίνητα _για μένα έχει και μεγαλύτερη πλάκα_! Τα χαρτάκια μέσα λοιπόν.....



Αυτά από εμένα!! :)
Προσπάθησα να βρω όσα περισσότερα μπορούσα, αλλά ένα μυαλό μόνο τι να σου κάνει! Ελάτε να δημιουργήσουμε μια ενημερωμένη λίστα _ίσως και κάποιες οδηγίες να ήταν βοηθητικές_ με το τι χρήσεις θα μπορούσαν να αποδοθούν σε αυτά τα πολύ χρήσιμα _τελικά_ βαζάκια! Έχεις κάνει κάποια δημιουργία ακόμη κι από τις ιδέες που έχουμε δει, έχεις δει κάποια άλλη ιδέα.... τότε μοιράσου τα μαζί μας! Έλα να συμπληρώσουμε τη λίστα!  Πες μας γι'αυτό στα σχόλια ή επικοινώνησε μαζί μου στο mpixlimpido_katastasi@hotmail.gr κι εγώ θα προσθέσω τη δημιουργία σου ή την ιδέα σου _με αναφορά σε εσένα και το χώρο σου βέβαια_! Περιμένουμε και τα δικά σου!


Οι πρώτες ιδέες έσκασαν!
Η φίλη μας evonita  έχει κάνει σχετική ανάρτηση στο blog της το Beloved ideas, περάστε κι από εκεί να ρίξετε μια ματιά! Καθώς και η φίλη μας giasmin μας προτείνει να κάνουμε τα βαζάκια μας κουμπαράδες!! Η ίδια τα έχει κάνει κουμπαράδες αλλά δεν τα έχει αναρτήσει ακόμη, όταν το κάνει θα δούμε και τα "βαζάκια κουμπαράδες"!!



Blog Widget by LinkWithin

24 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ανάρτηση!! Τρελαίνομαι με τέτοιες ιδέες για πρακτικές λύσεις! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίες ιδέες!!Μου αρέσει η επαναχρησιμοποίηση υλικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ.. Κι εμένα! Και γιατί άλλωστε να αγοράζουμε άλλα πράγματα ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά που έχουμε ήδη?? :)

      Διαγραφή
  3. Σούπερ ανάρτηση, μας μάζεψες όλες τις χρήσιμες ιδέες για βαζάκια μαζί, σ' ευχαριστούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Σε ευχαριστώ! Ελπίζω να προσθέσουμε κι άλλεςςςς....

      Διαγραφή
  4. Ότι πιο χρήσιμο διάβασα σήμερα!Εκείνο με το κορδόνι δεν το είχα σκεφτεί και μου αρέσει πολύ η ιδέα σαν λύση για τα διάφορα κουβάρια που μεταχειρίζομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Ούτε εγώ μέχρι που το βρήκα στο ίντερνετ! Είναι πολύ καλή ιδέα κι εγώ θα την κάνω πράξη γιατί όλο παιδεύομαι με τα κορδόνια και τις κλωστές!

      Διαγραφή
  5. Ήδη έχω με κεράκια, αλλά μου άρεσε και η ιδέα για τις φωτογραφίες και των αναμνήσεων και...και....όλες ήταν τέλειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Εγώ είχα τα ρεσό έτσι και πολλές φορές μου είχαν λερώσει το τραπέζι, τώρα όμως.... Στο τέλος δε θα έχω άλλα βαζάκια! :)))

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφες ιδέες Χριστίνα μου.. Αυτό με τα ανάποδα βαζάκια με τις πρόκες μάλλον ο καλλιτέχνης το έχει κάνει για άποψη, αλλιώς δεν εξηγείται! χα χα.. Έχω μια σχετική ανάρτηση με βαζάκια αν θέλεις να δεις.. http://beloved-ideas.blogspot.gr/2012/06/blog-post_03.html Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ! Λες ε??? Μα τι άποψη κι αυτή? Έτσι για να μας μπερδεύει!! :))

      Διαγραφή
  7. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ,ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ,ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ,ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟ[Σ]ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ,ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΕΙΞΩ.ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ,ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Κουμπαράες ε?? Πολύ ωραίο, θα το προσθέσω κι όταν θα τους ανεβάσεις θα βάλω και link που να παραπέμπει στους κουμπαράδες σου!!! Καλή συνέχεια..

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραίες και χρήσιμες ιδέες.... Σ' ευχαριστούμε!
    Όσο για καινούρια ιδέα..... εμένα προσωπικώς, με κάλυψες!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλως το κοριτσι..να σαι καλα ματια μου που περασες απο το λημερι μου..τι υπςροχες ιδεες..σ'ευχαριστουμε..θα τα λεμε..χαρουμενο Καλοκαιρι..τα φιλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς σας βρήκα! Σ' ευχαριστώ! Ναι, ναι θα τα λέμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίες ιδέες, η μια συμπληρώνει την άλλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. υπέροχες ιδεες συγκενρτωμενες μαζι!! χμμ! ποια να διαλλεξω ολες ειναι πολυ γλυκιές! ευχαριστούμε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οντως πολλές ιδεές... μπράβο τα συγκέντρωσες όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλός σε βρήκα .......φοβερές η ιδέες σου τα βαζάκια όλα απίθανα !!!!!
    η κορνίζα απίθανη. Αν θέλεις έλα μια βόλτα και από το δικό μου εργαστήρι θα χαρώ πολύ είμαι η Σούλα !!!!!!!!!!!!! φιλιά........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας!
_γιατί η γνώμη σας μετράει_

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...